BOINC@AUSTRALIA FORUM

  • August 12, 2020, 01:29:57 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

BOINC@AUSTRALIA has a facebook page at https://www.facebook.com/groups/7742313626/
Come on by and have a look.

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: 100% cpu usage trying to fix on rpi4  (Read 174 times)

NudgeyNR

  • Sr. Member
  • ****
  • Aussie Karma: +357/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 405
100% cpu usage trying to fix on rpi4
« on: April 01, 2020, 01:57:52 PM »

While running multiple instances of boinc for ithena (NCI) i made the suggested change https://root.ithena.net/usr/forum_thread.php?id=9#33 and it fixed the problem with the main boinc, but the other instances (wu's) still run at 100% with no progress. is there something i am missing? to make all instances of boinc run properly. This is on my RPI4. My kubuntu machine runs with no problems on all multiple boinc instances.
Logged
AMD Ryzen 9 3950X 32GB ram Geforce RTX 2080 Windows 10 Ent 64bit
AMD Ryzen 9 3900X 16GB ram Geforce RTX 2060 Super Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7 3930K 32GB ram Radeon HD 6970 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7 4790 14GB ram 2 x Radeon R7 260X Windows Server 2019
Intel i7 5930K 32GB ram Geforce GTX 680 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i5 4460 14GB ram Geforce GTX 750 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i5 3470 14GB ram Intel HD graphics Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7-920 12GB ram Geforce GTX 570 Kubuntu 20.04 64bit
AMD Phenom II X6 1055T 8GB ram AMD Radeon HD 6870 Kubuntu 20.04 64bit (CPU only)
Intel i5 4200M 8GB ram Intel HD 4600 Windows 10 Ent 64bit (NCI only)
RPi 4B @2Ghz 4GB ram Raspbian Buster Sep 2019
RPi 4B @2Ghz 8GB ram Ubuntu Mate 20.04 64bit
Intel Atom C3538 4GB Kubuntu 20.04 (VM Synology DS1819+ NAS 16Gb ram) 4cores
Intel Atom C3538 2GB Kubuntu 20.04 (pi-hole) (VM Synology DS1819+ NAS 16Gb ram) 2cores (NCI only)


JugNut

  • Board Lord
  • ******
  • Aussie Karma: +835/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 2636
Re: 100% cpu usage trying to fix on rpi4
« Reply #1 on: April 01, 2020, 02:35:20 PM »

I've never attempted running multiple instances on my raspberry Pi's. Although as long as you didn't use to many I can't think of a reason why it wouldn't work.  In other words I got nothing :(
Logged


 - Participated in AA's 27 - 55 & Team Challenge # 1.
 My team (Boinc@Australia) stat's
 My personal stat's


     Crunching today for a better tomorrow...

NudgeyNR

  • Sr. Member
  • ****
  • Aussie Karma: +357/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 405
Re: 100% cpu usage trying to fix on rpi4
« Reply #2 on: April 01, 2020, 03:39:11 PM »

Everything works fine on my kubuntu machine. Noprobs i have been searching for weeks how to fix this problem...
Logged
AMD Ryzen 9 3950X 32GB ram Geforce RTX 2080 Windows 10 Ent 64bit
AMD Ryzen 9 3900X 16GB ram Geforce RTX 2060 Super Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7 3930K 32GB ram Radeon HD 6970 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7 4790 14GB ram 2 x Radeon R7 260X Windows Server 2019
Intel i7 5930K 32GB ram Geforce GTX 680 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i5 4460 14GB ram Geforce GTX 750 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i5 3470 14GB ram Intel HD graphics Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7-920 12GB ram Geforce GTX 570 Kubuntu 20.04 64bit
AMD Phenom II X6 1055T 8GB ram AMD Radeon HD 6870 Kubuntu 20.04 64bit (CPU only)
Intel i5 4200M 8GB ram Intel HD 4600 Windows 10 Ent 64bit (NCI only)
RPi 4B @2Ghz 4GB ram Raspbian Buster Sep 2019
RPi 4B @2Ghz 8GB ram Ubuntu Mate 20.04 64bit
Intel Atom C3538 4GB Kubuntu 20.04 (VM Synology DS1819+ NAS 16Gb ram) 4cores
Intel Atom C3538 2GB Kubuntu 20.04 (pi-hole) (VM Synology DS1819+ NAS 16Gb ram) 2cores (NCI only)


JugNut

  • Board Lord
  • ******
  • Aussie Karma: +835/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 2636
Re: 100% cpu usage trying to fix on rpi4
« Reply #3 on: April 01, 2020, 09:54:17 PM »

Does ithena still work OK on the original boinc instance Nudgey?

What about goofyXgrid,  does it run OK on the new instances or is it just ithena?

Hmm I wonder if with the added instances there might now be more copies of the boinc-client.service file as well?(One to start each instance perhaps?).  If so then each file would need to be patched as well.  Worth checking at least.


Logged


 - Participated in AA's 27 - 55 & Team Challenge # 1.
 My team (Boinc@Australia) stat's
 My personal stat's


     Crunching today for a better tomorrow...

NudgeyNR

  • Sr. Member
  • ****
  • Aussie Karma: +357/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 405
Re: 100% cpu usage trying to fix on rpi4
« Reply #4 on: April 02, 2020, 01:09:42 AM »

With the added line the original boinc instance (ithena) runs correctly and goofy runs correctly on all instances.

will look into whether there is multiple copies of the service.
Logged
AMD Ryzen 9 3950X 32GB ram Geforce RTX 2080 Windows 10 Ent 64bit
AMD Ryzen 9 3900X 16GB ram Geforce RTX 2060 Super Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7 3930K 32GB ram Radeon HD 6970 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7 4790 14GB ram 2 x Radeon R7 260X Windows Server 2019
Intel i7 5930K 32GB ram Geforce GTX 680 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i5 4460 14GB ram Geforce GTX 750 Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i5 3470 14GB ram Intel HD graphics Windows 10 Ent 64bit (CPU only)
Intel i7-920 12GB ram Geforce GTX 570 Kubuntu 20.04 64bit
AMD Phenom II X6 1055T 8GB ram AMD Radeon HD 6870 Kubuntu 20.04 64bit (CPU only)
Intel i5 4200M 8GB ram Intel HD 4600 Windows 10 Ent 64bit (NCI only)
RPi 4B @2Ghz 4GB ram Raspbian Buster Sep 2019
RPi 4B @2Ghz 8GB ram Ubuntu Mate 20.04 64bit
Intel Atom C3538 4GB Kubuntu 20.04 (VM Synology DS1819+ NAS 16Gb ram) 4cores
Intel Atom C3538 2GB Kubuntu 20.04 (pi-hole) (VM Synology DS1819+ NAS 16Gb ram) 2cores (NCI only)


Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.031 seconds with 20 queries.